Sofi Ek

Sofi Ek har skapat ett musikaliskt uttryck som rör sig fritt mellan pop, folkmusik och country där sångerna ger fullt utrymme för hennes mångfasetterade sångröst som går rakt in i själen. I både text och musik vill Sofi lyfta fram livets möjligheter även när det känns som allra mörkast. Musiken gav henne styrkan att lämna en relation med våld och mot alla odds resa sig upp igen. Nu brinner hon för att hjälpa andra genom sina sånger.

Första singeln RUM FÖR SJÄLEN har nu över 180 000 spelningar på Youtube. Låten gick rakt in på P4 Sörmlands Topplista där lyssnarna troget röstade fram låten i hela 20 veckor. Tidigare under året släpptes singeln FÖRLÅT, en låt som berör på djupet och med budskapet om hur viktigt det är att sätta kärleksfulla gränser. ÄVEN JAG, är en helt färsk singel som släpptes under hösten, en låt med svängig sommarkänsla samtidigt som den lyfter en problematik omkring hur vi i dagens samhälle stressar och samtidigt hela tiden strävar efter att hitta en balans i livet. Sofi Ek har skrivit text och melodi och samarbetat omkring låtens musikaliska uttryck och komposition tillsammans låtskrivare Robert Järnskoog och producent Anders Berlin. Snart släpps en ny singel VÄGEN HEM - om att hitta sig själv när du har gått vilse.

På scenen bjuder Sofi Ek på en konsert med mycket närvaro och hjärta. Sofi spelar gitarr och piano och med sig på scenen har hon med sig Mikaela Grönberg på cello, Malin Bratt på viola, Sara Bokvist på bas, och Liuva Flaquet på percussion. En spännande konstellation som klär sångerna med en blandning av varma toner från Cuba, svensk pop och vackra stråkar och toner från Grönlands karga vildmark som klär de personliga texterna om hur ljuset alltid segrar mot mörkret.

Kontaktuppgifter

Aktör
Sofi Ek
Adress
Dalsgatan 3
60232 Norrköping
Kontaktperson
Sofi Ek
Telefon
0727156947
Epost
mail@sofiek.com
Användare
Sofi   
Hemsida
https://www.sofiek.com/
Alias
sofiek
Sociala medier
Sofi Ek (Fotograf: Niclas Kindahl)