Välkommen till Musiknod!

Musiknod är mötesplatsen för oss inom och runt det professionella musiklivet i Östergötland. Vi stöttar det regionala musiklivet med nätverk, kunskap, utveckling, samverkan och möjligheter.

Här på startsidan lyfter vi fram nyheter och aktualiteter om sådant som är relevant för dig som finns i Östergötland och arbetar med, i och kring musikbranschen.

På jakt efter en studio, en duktig musiker eller någon annan aktör? Gå till "sök" i menyn överst.

Via menyn hittar du också mer info om Musiknod och våra verksamheter. Där finns även länksamlingar och kontaktuppgifter.

Östgötamusiken
background-image Musiknod background-image Musiknod background-image Musiknod background-image Musiknod background-image Musiknod
Guld - och platinaskivor i Pontus Kalms studio i Linköping.

Redo för nästa nivå?

Digitaliseringen har såklart gjort det enklare att ge ut musik på egen hand, men att sköta allting själv kan bli tungt och stjäla fokus från musikskapandet. Att samarbeta med professionella aktörer är för många ett sätt att växla upp karriären och skapa utrymme för den kreativa processen - förutsatt att man hittar rätt samarbetspartner såklart. Här har vi samlat länkar till exempel på skivbolag, förlag, PR-bolag, distributörer och bokare. En plats att börja på, för dig som vill vidare!

Läs mer här.

Skapad 2023-06-05 Uppdaterad 2023-06-05

Musiknods studioguide

På jakt efter en studio i Östergötland? Här har vi samlat några studior som går att boka för inspelning, mix och i vissa fall mastring. I en del fall ingår ljudtekniker i andra inte. Ta själv kontakt för mer info och prisuppgifter!

Studieförbunden i länet erbjuder ofta inspelning för deltagare som har en studiecirkel, du hittar några av dem här.

Du som vill göra egen digital musikproduktionkan också vända dig till studieförbund för kurser och produktionsstudior. Och söker du en producent att samarbeta med kan du titta i Musiknods register här 


Studio Lyckan, Normlösa (Mjölby)
Drivs av musikern och producenten Jörgen Wärnström sedan många år. “Vintageinspirerad musikstudio i trivsam miljö, mitt ute på östgötaslätten.”
Webb: https://www.facebook.com/studi...
Mail: j.warnstrom@gmail.com

Studio Fredriksson, Spångsholm (Mjölby)
Magnus "Bonum" Hedin driver studion, som består av flera rum. Det stora passar fint för truminspelning och andra akustiska instrument, medan det finns mindre rum för sång, gitarrförstärkare mm. 
Webb: https://www.studiofredrikson.c...
Mail: studiofredrikson@gmail.com

Lowland Music Studios, Mjölby
Inspelning och mixning.
Webb: https://www.instagram.com/lowl...
Mail: lowlandmusicstudios@gmail.com


Luey Studio, Linköping
Drivs av Jörgen Broman, som är trummis och ljudtekniker. Spelar in både analogt och digitalt. 
Webb: https://luey.se/tjanster.html
Mail: jobrotheboss@gmail.com

Skogen studio, Österbymo (Ydre)
Inhyst i en gammal församlingslokal på 100m2 med både analog och digital inspelningsutrustning. Just nu installeras ett nytt mixerbord och till sommaren sker en “nyöppning”.
Webb: https://www.skogenstudio.com/
Mail: skogenstudio.ydre@gmail.comOld School Studios,
Grebo
Drivs av Tommy Hedin, som är utbildad ingenjör inom akustik. Studion är inriktad på mastering inom metal/rock/punk men det går att hyra Tommy som sessionmusiker eller andra jobb inom musikproduktion. T ex mixning, inspelning eller sångeditering.
Webb: https://www.facebook.com/OldSc...
Mail: tommy@oldschoolstudios.seNielsen Søund, Åtvidaberg
Drivs av musikern, producenten mm Niels Nielsen. Erbjuder framförallt mixning och mastring just nu. 
Webb: https://nielsensound.net/

Mail: info@nielsnielsen.net

Endarker Studio,
Norrköping


Inspelning, mixning, mastring
Webb: https://www.endarker.com/#cont...

Mail: info@endarker.com


Kapten Studios,
Norrköping


Studio i centrala Norrköping som drivs av Kenny Lundström och Eleonor Leone. Erbjuder inspelning, arrangemang och mix.
Webb: https://lundstromm.com/

Mail: kenny[a]lundstromm.com

Musikens hus i Knäppingsborg, Norrköping
Nyinvigda Musikens hus i Knäppingsborg drivs av Root Productions och har tre mindre studior som främst nyttjas av husets medlemmar, men som även kan hyras ut.
Webb: https://musikens-hus.com/
Mail: musikenshus@root.productions

Gramtone, Norrköping
Gramtone är ett kollektiv av låtskrivare och musiker, men studion kan i vissa fall hyras ut. Helgerna är mest tillgängliga.
“Vi använder PC, Apollo UAD, Cubase och Reason. Pluggar från Softube och UAD. Mikrofoner: från Neumann till telefonlur. Studion har fin energi, och de stora sekelskiftesfönstren har vi bevarat för själ och atmosfär.”
Webb:: https://www.gramtone.se/
Mail: info@gramtone.se

Sonic Lab, Norrköping
Inspelningsstudio och kreativt lab.
Webb: https://www.soniclab.se/Sonic_...
Mail: info@soniclab.se

Studio Heathen, Östra husby (Norrköping)
"En liten inspelningsstudio med fokus på doom, stoner, psych, heavy."
Webb: https://www.instagram.com/heat...
Mail: patrik@heathenstudio.com


Studio Skogsbacka, Norsholm 
Drivs av Niklas Bryngelsson och Simon Kuylenstierna och invigdes förra året. Erbjuder även  sovplatser samt fullt utrustat kök och badrum. 
Webb: https://www.instagram.com/stud...
Mail: studioskogsbacka@gmail.com

Studio Underjord, Finspång
Erbjuder inspelning, mixning, mastring och live-videos i studion. 
Webb: https://facebook.com/studiound... https://instagram.com/studio_u...
Mail: info@studiounderjord.com

Skapad 2023-04-26 Uppdaterad 2023-05-26

Behöver du ett bollplank?

Ibland står det still. Kreativiteten som tidigare flödat är plötsligt som bortblåst. Eller så finns idèerna men du vet inte hur du ska förverkliga dem. Du kanske driver ett företag inom musik/scen/event eller så är du en artist/låtskrivare/producent som kommit en bit på väg. Oavsett så behöver du input för att utvecklas

Här kommer Musiknods Bollplank in. Vi vill erbjuda vårt gemensamma kunnande till dig som inte riktigt vet hur du ska ta din verksamhet eller ditt skapande vidare. 


”Vi” är Christel Valsinger och Tim Jonas och tillsammans har vi erfarenhet av promotion, marknadsföring, musikjuridik, musikproduktion, låtskrivande, arrangörskap mm.

Genom Musiknods Bollplank erbjuder vi en timmes samtal med oss kostnadsfritt och utan vidare krav på åtaganden. 

Vi förbehåller oss dock rätten att göra ett urval bland ansökningarna utifrån om vi tror att vi kan vara behjälpliga eller inte, samt beroende på hur stort intresset är. 

Bollplanket är till att börja med ett erbjudande under våren 2023 och gäller dig som är verksam i Östergötland.

Anmäl ditt intresse här.

Skapad 2023-04-12 Uppdaterad 2023-06-05

Erbjudande! Låna Musiknods medlemsskap i Musikens hus i Knäppingsborg

I behov av kontorsplats? Kanske med tillgång till musikstudior? Och en plats att ta möten på? Då kan du få låna Musiknods medlemskap i Musikens hus i Knäppingsborg, Norrköping, under två veckor. 


Musikens hus i Knäppingsborg drivs av företaget Root Productions och är en ny mötes- och arbetsplats för entreprenörer inom musik- och eventbranschen. På Musikens hus finns kontorsplatser och umgängesytor men också tre bokningsbara musikstudior för inspelning och musikproduktion. Huset har också en liten scen för mindre spelningar, videoproduktioner och streaming. 

Ett medlemskap i Musikens hus  ger tillgång till samtliga ytor och kostar 2200 kr/mån exkl moms men nu kan du få låna Musiknods medlemskap gratis i två veckor, tack vare vårt samarbete med Root Productions. Det är ett sätt att prova på om ett medlemskap skulle kunna vara något för dig, men du förbinder dig inte att fortsätta som medlem efter de två veckorna.

Erbjudandet gäller under våren och i mån av plats. För att komma i fråga bör du ha eller vara på gång att starta upp en verksamhet med musikkoppling. Intresserad? Kontakta Joakim Leion på joakim@root.productions

Läs mer om Musikens hus i Knäppingsborg här.

Skapad 2023-03-01 Uppdaterad 2023-06-05

Ny musik från Östergötland

Här hittar du ett urval av nysläppt musik med artister, låtskrivare och producenter från Östergötland. En Spotifylista som uppdateras kontinuerligt.

Skapad 2022-04-27 Uppdaterad 2023-06-05

Registrera dig på Musiknod.se!

Driver du en verksamhet i Östergötland med koppling till musik? Är du artist eller musiker som kan åta dig uppdrag? Välkommen att registrera dig på Musiknod.se och bli en del av nätverket. Då blir du också lättare att hitta för andra.


Det säger sig ju självt att vi inte känner till alla som är verksamma inom musiklivet i Östergötland. Därför vill vi skapa ett register som gör det enkelt för uppdragsgivare att hitta dig. Dessutom blir det lättare för alla i det östgötska musiklivet, att hitta samarbeten.

Du som registrerar dig på Musiknod.se kan t ex vara en musiker som åtar dig uppdrag för att kompa artister live, eller spela på en inspelning. Du kan vara ljudtekniker (mycket efterfrågat!), sångpedagog, driva en PR-verksamhet, ett skivbolag eller vara artist som är redo att att steget mot en professionell karriär.

Du ser vilka kategorier som finns när du fyller i formuläret här.

När du registrerat dig och blivit godkänd har du en egen sida på Musiknod som du kan dela bilder, videor, musiklänkar mm på. Sidan blir synlig och sökbar för alla som besöker Musiknod.se. 

När du loggar in på Musiknod hamnar du numera på din egen sida och kan göra ändringar och tillägg. Forumet har vi tills vidare släckt ner, då det inte användes.

Frågor? Maila info(at)musiknod.se

Stött på problem med sajten? Maila support@musiknod.se

Skapad 2023-01-26 Uppdaterad 2023-06-05
Linköpings kommun Linköpings Universitet Musikcentrum Öst Norrköpings kommun Riksteatern Östergötland Svensk Live