Våra verksamheter

Här hittar du information om några av Musiknods verksamheter. I de flesta fall samverkar vi med andra parter, såsom studieförbund, arrangörer, kommuner och andra regionala utvecklingsprojekt. På så sätt använder vi varandras kunskap och resurser på ett smart sätt.

background-image Musiknod

Föreläsningar och kurser

Föreläsning med Frid och Frid på Cnema i Norrköping 6 december 2022. Foto: Christel Valsinger.
Frid och Frid

Vi försöker identifiera kunskapsbehov bland musikaktörer i Östergötland och erbjuda föreläsningar och kurser som svarar mot detta.


Här kan du se föreläsningar och panelsamtal vi arrangerat och/eller deltagit. Under 2023 planerar vi bl a föreläsningar om  musikproduktion och kurser i ljudteknik, i samarbete med andra östgötska musikaktörer.

2023:

"Tuesday Session Meetup" med Pontus Kalm 12/12. Skylten, Linköping. Samarr med Sensus Musik Östergötland.

"Tuesday Session Meetup" med Didrik Franzén 10/10. Skylten, Linköping. Samarr med Sensus Musik Östergötland.

"AI - hot eller möjlighet för musikskapare?" med Daniel Johansson, musikbranschforskare 2/5. Dynamo, Hallarna, Norrköping .Samarr med Norrköping kommun.

"Tuesday Session Meetup" med Anton Engdahl 21/2. Skylten, Linköping. Samarr med Sensus Musik Östergötland och Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland.

"Tuesday Session Meetup" med Selen Özan. 24/1, Skylten, Linköping. Samarr med Sensus Musik Östergötland och Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland.

2022:

"Att skriva musik för film och tv". Frid & Frid. 6/12, Cnema Norrköping. Samarr med Film i Öst.

Panelsamtal/Coworkingfrukost i samband med Linköping Game Week.  Skylten, Linköping den 23/11.Samtal mellan Christel Valsinger (Musiknod), Tomas Ahlström (East Sweden Game) och Kaj Sivervik  (Gaphals) om finansiering för gaming och musik. Arrangemang av Skylten.

“Att skriva och producera K-pop". Pontus Kalm. 13/10, Dynamo, Norrköping. Samarr med Kulturkvartet Hallarna.

Skapad 2023-01-04 Uppdaterad 2023-12-13

Nätverksträffar

I samverkan med andra aktörer kan Musiknod medverka på och arrangera olika typer av träffar som syftar till nätverkande och utbyte av erfarenheter.


Tillsammans med Östgötamusiken och Softube arrangerade vi den 31 augusti ett mingel, där musiker från Östgöta Blåsarsymfoniker, musikproducenter från den fria musiklivet och mukvaruutvecklare från Softube deltog. Minglet ägde rum i Softubes lokaler och Östgötabandet spelade några stycken ur sin jazz-repertoar.

Tillsammans med Svensk Live Östergötland höll vi en träff för musikarrangörer i samband med Festival of the midnight sun, på Skylten i Linköping. Omkring 30 arrangörer från hela Östergötland deltog. 

Skapad 2023-09-13 Uppdaterad 2023-09-13

Låtskrivarcamp

Foto: Alexander Vibeck
Kvar i stan Music Camp 22-24 april 2022

På låtskrivarcamp sammanförs låtskrivare, musikproducenter och ibland artister i teams och skapar musik till specifika sammanhang. 


Att delta i camps är en möjlighet att utvecklas som låtskrivare/producent och att utöka sitt nätverk. Syftet är förstås också att öka chansen att få sina låtar upplockade och utgivna av skivbolag/förlag/artister, för att få inkomster och nya karriärmöjligheter.

Musiknod har tillsammans med Sensus och Skylten i Linköping, stöttat två låtskrivarcamps som producerats av Kvar i Stan Music. Ett hösten 2021 och ett våren 2022, det senare med K-poptema. Under campen deltog låtskrivare från Norrköping, Linköping och Motala.

Musiknod stöttade låtskrivarcampet Peking Prod-a-thon i Norrköping i mars 2023, med Norrköping, Linköping och Motala. Campet arrangerades av Rusty Label och stöttades också av Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland.

Musiknod stöttade campet SITS - Staying In The Studio - för kvinnliga och ickebinära musikskapare, som arrangerades i samverkan med Sensus på Skylten den 22-23 april. 

I samarbete med Koppla Mgmt och Musikens hus i Knäppingsborg, Norrköping, genomfördes ett låtskrivarcamp den 2 december.

Skapad 2022-12-04 Uppdaterad 2023-12-13

Spellistor

Musiknod skapar spellistor där aktörer och branscher som vill hjälpa till att lyfta det östgötska musiklivet enkelt kan hitta passande musik. På listorna finns musik av kompositörer, producenter och artister från Östergötland, såväl utflyttade som fortfarande verksamma i länet.Driver du en verksamhet där du använder inspelad musik? Använd gärna våra spellistor! I mån av tid kan vi även kurera östgötska spellistor för specifika tillfällen och ändamål.

Skapad 2022-12-04 Uppdaterad 2023-09-13

Ekonomiskt stöd

Musiknod kan vara medarrangör i arrangemang som på olika sätt kan anses växla upp musiklivet i länet och tillföra något nytt. I en del fall kan vi ge resestöd för dig som antagit till t ex ett internationellt låtskrivarcamp eller en showcasefestival.


Här är några exempel på aktiviteter som Musiknod stöttat:

I november 2022 gav Musiknod som en av flera parter resestöd till Norrköpingsartisten Kid Vicious för att spela på den kanadensiska showcasefestivalen Break Out West.

Hösten 2022 och våren 2023 är Musiknod samarbetspartner till Make the Scenes jazz- och folkmusikkonserter i Wallenbergsalen i Linköping.

Musiknod är också samarbetspartner till showcasefestivalen Future Echoes i Norrköping som pågår den 16-18 februari 2023.

Musiknod har stöttat en ljudteknikerutbildning som genomförts av Sensus och Gaphals på Skylten i Linköping under våren 2023. Deltagarna kom från hela länet.

Musiknod har stöttat Musiken hus i Knäppingsborg, Norrköping, b la genom att ta ett medlemskap under det första halvåret, som vi kan låna ut till östgötska musikentreprenörer och producenter.

Musiknod var medproducent när östgötska artisten ionnalee genomförde tre konserter i Shakespearefabriken i Vadstena den 16-18 augusti 2023.

Vi var samarbetspart till Festival of the Midnight Sun I Linköping den 1-2 september, där ett flertal östgötska akter kunde få spela.

Skapad 2023-01-16 Uppdaterad 2023-09-13

Podcast

Podcasten Kvar i Stan startades 2018 av musikproducenten Anton Nessvi och musikjournalisten/musikern Christel Valsinger - numera projektledare för Musiknod. Hösten 2022 gjorde den comeback i samverkan med Musiknod och Sensus Musik Östergötland.


Kvar i Stan gjordes i två säsonger 2018-2019 och gästades av östgötska kreatörer som Lars Winnerbäck, Linn Koch-Emmery  Fredrik Strage, Ankan Johansson, Pappars Pärlor, Johan Karlberg (The Very Best) och Donika Nimani

I och med att Christel och Anton börjat arbeta i det östgötska musiklivet kunde podden tas i produktion igen hösten 2022, i samarbete med Musiknod och Sensus Musik Östergötland.

Under hösten har podden fokuserat ännu mer på musiklivet i länet.
Podden hittar du här:

Skapad 2023-01-26 Uppdaterad 2023-09-13